آرشیو تیر ماه 1403

معرفی اجزای کولر گازی

یکشنبه ۱۶ دی ۰۳

معرفی اجزای اصلی انواع کولر گازی

کولر گازی یا اسپلیت از پرکاربردترین تجهیزات تهویه مطبوع است که با دو عملکرد سرمایش و گرمایش برای ایجاد هوای خنک در فصل گرما و هوای گرم در فصل سرما در بسیاری از مکان های مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
کولرهای گازی و اسپلیت در انواع مختلف دیواری، ایستاده، پرتابل و پنجره ای در ظرفیت های مختلف بین 9000 الی 60.000 بی تی یو بر ساعت توسط شرکت های مختلف در داخل و خارج کشور تولید و عرضه می شوند که هر کدام از ظرفیت های این دستگاه ها مناسب متراژ خاصی از محیط های مختلف است. مثلاً کولر گازی 9000btu مخصوص محیطی با متراژ بین 12 الی 15 مترمربع می باشد.
لازم به ذکر است که کولر گازی در انواع مختلف در دو مدل معمولی و  اینورتر ساخته می شود که نوع اینورتردار آن دارای مصرف برق بهینه تر و کمتری نیز است.
کولرهای گازی یا اسپلیت ها از دو بخش اصلی (اجزای اصلی) یونیت داخلی (پنل) و یونیت خارجی (کندانسور) تشکیل می شوند که به توضیح مختصری از هر یک می پردازیم.

یونیت داخلی کولر گازی

یوینت داخلی کولر گازی همان پنل این دستگاه است که در فضای داخل محیط موردنظر نصب می شود و از طریق لوله های مسی به یونیت خارجی کولر گازی متصل می شود.

یونیت داخلی کولرهای گازی از چند قطعه تشکیل شده که شامل بلوور، موتور فن داخلی، رادیات، برد داخلی دستگاه و ... می گردند.

طرز کار کولرهای گازی بدین صورت است که، در ابتدا مایع مبرد در بخش خارجی کولر گازی خنک شده و از طریق لوله های مسی به شیر انبساط دستگاه منتقل می شود و از آن جا بصورت گاز مبرد برای جذب گرمای محیط وارد بخش داخلی (پنل) دستگاه می گردد. همچنین هوای داخل محیط، با عبور از بین کویل های پنل کولر گازی، گرمای خود را به ماده مبرد می دهد و تبدیل به هوای خنک و مطبوعی می شود.

یونیت خارجی کولر گازی

یونیت خارجی انواع کولر گازی و اسپلیت در بیرون از محیط موردنظر نصب می شود و از چند قطعه اصلی تشکیل می گردد.

از اجزای اصلی یوینت خارجی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کمپرسور کولر گازی

یکی از مهمترین جزء کولرهای گازی کمپرسور آن ها محسوب می شود.

طرز کولر کمپرسور کولر گازی بدین گونه است که با انتشار نیروی مکش گاز مبرد را از اواپراتور دستگاه گرفته و آن را متراکم کرده و برای تبدیل گاز به مایع به سمت کندانسور می فرستد.

کمپرسورهای کولرهای گازی در انواع مختلف روتاری، پیستونی، گریز از مرکز و ... تولید می شوند.

کندانسور کولر گازی

کندانسور کولر گازی یا اسپلیت گاز مبرد بخار شده را از کمپسور دستگاه دریافت کرده و آن را به مایع تبدیل می کند. سپس گرمای محیط را جذب نموده و به بیرون منتقل می کند.

فن کولر گازی

فن کولرهای گازی در یونیت خارجی آن ها بصورت پره ای بوده که، بوسیله یک موتور هدایت شده و گرمای تولید شده درون کمپرسور کولر گازی را به بیرون هدایت می کند.

سخن آخر

اگر قصد خرید کولر گازی را دارید حتما قبل خرید درمورد طرز کار و اجزای اصلی کولر گازی را بدانید تا با نحوه عملکرد این دستگاه آشنا شوید و انتخاب مناسبی را انجام دهید.